PRI trainingen


Basistraining PRI

Proactief processen onderzoeken op risico’s is een must. Na analyse van incidenten is de overgang naar prospectieve risico-inventarisatie van de processen een volgende stap in patiëntveiligheid.prospectieve risico inventarisatie.

Hygicare biedt trainingen PRI aan op basis van de methode SAFER (Engelse versie HFMEA). Na afloop kunt u zelfstandig analyseren, teams daarin begeleiden, valkuilen benoemen en u beschikt over tips en trucs om de analyse succesvol af te ronden.
Door het betrekken van het eigen zorgproces in de opleiding neemt het leereffect toe en krijgt de organisatie handvatten, tips en trucs voor inrichting en uitvoering in de dagelijkse praktijk. Naast opleiden tevens een concreet resultaat. In de intakefase komen de mogelijkheden aan bod en worden de leerdoelen bepaald.

Voor een optimaal resultaat raden we aan om enkele maanden na de training een terugkomdag te organiseren. Dit geeft de gelegenheid om inmiddels opgedane ervaringen onder begeleiding van de trainster uit te wisselen en te toetsen. Daarbij komt niet alleen de toepassing van de methode aan bod, maar ook de organisatie van de analyses, de taakafbakening, tips voor de uitvoering en het betrekken van andere medewerkers en management. In de praktijk wordt deze dag als bijzonder nuttig ervaren. Er ontstaat verdieping van kennis, sterke samenwerking en het versterkt het integreren van de risico inventarisatie in de dagelijkse praktijk.
Na afloop kunt u zelfstandig analyseren, teams daarin begeleiden, valkuilen benoemen en u beschikt over tips en trucs om de analyse succesvol af te ronden.

Verdiepingstraining PRI

We kennen de Prospectieve Risico-inventarisaties (PRI) uit het VMS Veiligheidsprogramma als instrument om risico’s te herkennen in het primair proces. Maar de PRI is en kan zoveel meer! Risico’s komen in alle domeinen van uw zorgorganisatie voor, denk aan financiën, medewerkers, ICT, apparatuur, bestuur en toezicht. De PRI kan dan ook op elk domein en op elk niveau van uw organisatie worden ingezet om risico’s te identificeren, analyseren en beoordelen.

Inhoud van de training PRI:

  • De PRI breder inzetten dan alleen op primair proces.
  • De PRI borgen als kwaliteitsinstrument: helder beleid.
  • Creëren van draagvlak binnen uw organisatie.
  • Tips hoe de PRI op maat in te zetten (in klein team versus managementteam).
  • Tips om tijdsduur PRI te verkorten.
  • Handige varianten, formats en checklists.

Na afloop van de training PRI weet u:

  • Welke meerwaarde uw huidige PRI kan bieden (zowel op domein als niveau in de organisatie).
  • Hoe u flexibel kunt omgaan met de verschillende methoden.
  • Hoe u de PRI als instrument borgt in uw organisatie


Klantcases

Hoe kun je eenvoudig verbeteren? Hygicare denkt daarover al jaren met ons mee
Hester van der Jagt, kwaliteitsmanager Zonnehuisgroep Vlaardingen.


Onze klanten

HRZU
HP achterhoek
HP enschede oldenzaal
DZ
GGNET
Gelre